Facelift als rimpel crèmes niet meer werken?

Dat je wat ouder begint te worden is iets dat heel natuurlijk is. De mensen worden geboren als baby en met de jaren wordt men steeds wat ouder, met alle gevolgen van dien. Mensen worden bijvoorbeeld grijs en krijgen rimpels.

En deze rimpels zijn nu juist voor veel mensen echt een doorn in het oog. Het wil namelijk heus niet zeggen dat je jezelf oud voelt als je wat ouder begint te worden. Sterker nog, veel mensen krijgen juist extra energie als ze wat ouder worden.

facelift cremeZe voelen zich nog springlevend! Maar wanneer de rimpels zich in het gezicht gaan ontwikkelen, lijkt het voor de buitenwereld wel alsof je al heel oud aan het worden bent. Sommige mensen besluiten dat ze hun uiterlijk er ook jong uit willen laten zien en de rimpels dus weg laten halen.

Nu zijn er diverse rimpel crèmes beschikbaar bij de drogist of beautysalon. Alhoewel hier soms goede resultaten mee te behalen zijn, is een zogenaamde FaceLift ook een mogelijkheid. Dit is een cosmetische ingreep en dus zeker niet om even in een middagje een beslissing over te nemen. De ingreep kan de huid in het gezicht weer strak trekken en ervoor zorgen dat de rimpels verdwijnen. Dit wordt gedaan door een incisie te maken achter de oren en de huid een klein beetje strakker te trekken. Deze facelift wordt door een plastisch chirurg gedaan, welke in de meeste gevallen actief is in een privé kliniek.

Alleen de oogleden liften

Er is ook nog zoiets als een ooglidcorrectie. Een ingreep die zich niet op het gehele gezicht richt, maar enkel op de oogleden. Er wordt ook wel een gesproken over een zogenaamde mini facelift, waarbij de oogleden worden behandeld. Dit is een iets minder ingrijpende cosmetische ingreep. De oogleden komen zo strakker te staan, wat voor een frissere look zorgt in het gezicht. De ingrepen dienen in de meeste gevallen uit eigen zak betaald te worden, er is dus vaak geen vergoeding vanuit de zorgverzekering voor deze cosmetische ingrepen. Een facelift is doorgaans hoger geprijsd dan een ooglidcorrectie.