AOV verzekering vergelijken? Vind jouw beste optie! 

Sinds enkele jaren is het verplicht voor zzp’ers om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Mocht je als zzp’er nou niet meer in staat zijn om jouw werk te verrichten, door wat voor reden dan ook, dan is het vooraf afsluiten van een aov verzekering een absolute must.  

Risico op arbeidongeschiktheid 

Als zzp’er loop je het risico om op de een of andere manier arbeidsongeschikt te worden. Het vervelende is dan dat je niet meer in staat bent om zelf geld te verdienen, aangezien jouw hele werk om jouw diensten heen gebouwd is. Met een aov verzekering vergelijken dek je het risico dat je voor een langere periode helemaal geen inkomsten meer hebt.  

Veel AOV verzekeringen 

Er zijn daarnaast een hoop verschillende aov verzekeringen aanwezig op de markt. Als zzp’er heb je zelf de mogelijkheid om te kiezen voor welke verzekering je wilt gaan. Echter kan het per aanbieder significant verschillen wat bijvoorbeeld de bijbehorende voorwaarden zijn en wat de hoogte van de maandelijkse premie gaat worden. Om hier meer inzicht in te krijgen is het erg handig om de verschillende aov verzekeringen te vergelijken door deze van de verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, zodat je voor jezelf inzichtelijk maakt waar ze van elkaar afwijken.  

Op deze manier kun je dan vervolgens zelf een goed geïnformeerde keuze maken en ben je niet te snel een overeenkomst aangegaan. Een verzekering afsluiten doe je over het algemeen voor een langere tijd, dus het is wel belangrijk dat dit besluit geen overhaaste is, maar dat je er op de lange termijn achter zal blijven staan.contract-2779509_640